Close
Picture of Препаратот за опуштање

Препаратот за опуштањеДоминантна растенија
хмељ, маточина, валеријана

Effects
Relaxhem is a product based on plant extracts: lemon balm, valerian and hops, which offers the optimal combination of natural sources known in traditional medicine for relaxing effects. Mild and soothing properties of lemon balm make this product effective against mild cases of insomnia. Valerian is a plant with sedative properties, which relaxes the muscles, reduces anxiety and irritability. Bitter substances humulon and lupulon that originate from hops, as well as essential oils and tannins help in the treatment of insomnia, sleep disorder, tension and anxiety.

Ingredients (dominant plants):
lemon balm, valerian, hop

Ефекти

Препаратот Relaxhem е препарат врз база на билни екстракти од маточина, валеријана и хмељ, кој нуди оптимална комбинација на природни извори во народната медицина познати како средства за смирување. Благото смирувачко дејство на маточината му овозможува на препаратот поволно да делува кај благите несоници. Валеријаната е билка чие седативно својство делува релаксирачки на мускулатурата, ја на-малува вознемиреноста и радразливоста. Горките материи хумулон и лупулон кои потекнуваат од хмељот, како и етеричните масла и танините со кои е богат хмељот, помагаат во лекувањето на несоницата и нарушувањето на сонот, напнатоста и вознемиреноста.

Користење

Возрасни, постари особи и деца преку 12 години, 20 капки 3 пати дневно или 25 капки еднаш дневно, пред спиење. Се пијат со малку вода.

Picture of 30ml
30ml

Етикета: 9051

Член поени: 1,8

Availability: In stock
€6,00