Close
Picture of Крема за дрво

Крема за дрвоЕфекти

Го штити дрвото од влага, сонце и мувла. На избледените површини им ја враќа бојата и сјајот. Пластификаторот овозможува долготрајна површинска заштита. Без боја е и без мирис. Се користи за сите предмети од дрво (мебел, паркет, столарија, ламперија...). Посебен ефект се постигнува кај надворешните површини кои се изложени на различни временски услови.

Користење

Се нанесува во тенок слој на сува површина и се остава да одстои еден ден. После тоа третираната површина добро се истрива со мека, памучна крпа, со што се симнува вишокот од премазот кој дрвото не го впило и се спречува налепувањето на прашина по површината. Надворешните дрвени површини доволно е да се намачкаат два пати годишно (пред есен и во пролет), а лакираните треба да се премачкаат во тенок слој како би се пополниле микропукнатините во лакот.

Picture of 120 ml pack
120 ml pack

Етикета: 5100

Член поени: 4,4

Availability: In stock
€10,15